Werkwijze

Ik werk bij voorkeur niet met een uurtarief. Tijdens een informeel intakegesprek kunt u met mij kennismaken. Daarna doe ik u per email een duidelijk voorstel wat ik voor u kunnen betekenen en ook hoeveel u dat gaat kosten. Ik maak graag duidelijke prijsafspraken zodat de ondernemer niet geconfronteerd word met vage eindafrekeningen.

Tijdens het gesprek zal eventueel worden afgesproken om een tweede gesprek te plannen, in dat tweede gesprek ga ik u uitvoerig informeren hoe u de administratie kunt gaan opzetten. Indien een administratie namelijk goed is opgezet bespaart dat veel tijd en dat komt weer ten goede van de factuur.

Rekenpapier heeft een groot aantal tevreden klanten, van klein tot middelgroot. Ik probeer mij te onderscheiden van andere kantoren door gericht een advies uit te brengen aan de ondernemer wanneer ik denk dat dit nodig is, dus niet alleen als de ondernemer daar zelf om vraagt. En voor fiscaal advies bereken ik aan onze vaste klanten geen kosten.
Beginnende ondernemers worden extra begeleid.

Rekenpapier kent diverse werkwijzen die ik flexibel aan kan passen aan uw wensen.

Ik doe uw volledige administratie:

Hierbij stuurt u alle administratieve bescheiden naar mijn kantoor. Dit kan via de post, persoonlijk of digitaal (bijvoorbeeld: email of FTP).
Hierbij zullen alle bescheiden verwerkt worden en gearchiveerd. Periodiek wordt de aangifte omzetbelasting (BTW) en eventueel de aangifte loonheffing voor u verzorgd. In de loop van het nieuwe jaar ontvangt u de jaarrekening en de aangifte inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting.
Deze werkwijze wordt hoofdzakelijk gebruikt door kleine ondernemingen met een beperkt aantal medewerkers en ZZP-ers.

U boekt de administratie en ik controleer:

Dit concept wordt vaak gekozen door startende en kleine ZZP-ers om zo kosten te besparen.
U krijgt een zelf gemaakt software programma van mij waar u al uw gegevens in kunt vewerken.
Deze gegevens stuurt u mij tussentijds op zodat ik kan kijken of de gegevens goed geboekt zijn.
Ik doe voor u de controle, stel het jaarverslag samen en verzorg de fiscale aangifte(s).

Ik boek bij u op locatie

Afhankelijk van de omvang van de administratie kom ik eens per week, eens per twee weken of eens per maand bij u op kantoor de boekhouding doen.